Laden...

Uitspraak in zaak rond dodelijk verkeersongeval Lonerstraat Assen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Uitspraak in zaak rond dodelijk verkeersongeval Lonerstraat Assen
Assen, 19 maart 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft uitspraak gedaan in de zaak tegen een 19-jarige Smildenaar wegens het veroorzaken van een aanrijding op 19 september 2018 op de Lonerstraat te Assen nabij voetbalvereniging Asser Boys.

Strafoplegging

Door die aanrijding zijn twee slachtoffers overleden en raakte één slachtoffer zwaar gewond. Ook werd de verdachte veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. De rechtbank legde de man een voorwaardelijke jeugddetentie van tien maanden met een proeftijd van twee jaar en een onvoorwaardelijke rij-ontzegging van twee jaar op. De rechtbank legt hem ook de maximale werkstraf op van 240 uur. De auto waarin hij reed werd verbeurdverklaard.

Meer alcohol dan toegestaan en te hoge snelheid

De rechtbank heeft overwogen dat hij zeer onvoorzichtig met zijn auto heeft gereden door met meer alcohol op dan is toegestaan en met een veel te hoge snelheid ter hoogte van een verkeersdrempel een auto in te halen. Daardoor verloor hij de macht over het stuur en botste de auto tegen een lantaarnpaal en een boom met twee dodelijke en één zwaargewond slachtoffer als gevolg.

Strafmotivering

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de zeer ernstige gevolgen van het ongeval en het grote leed dat daardoor aan de nabestaanden is berokkend. Verder heeft de rechtbank in ogenschouw genomen dat hij een zeer jeugdig persoon is die volgens het jeugdstrafrecht is berecht, een blanco strafblad heeft, professionele hulp heeft ingeschakeld om de gevolgen van de aanrijding te verwerken en door de aanrijding ook zelf zwaar gewond is geraakt.

Uitspraken