Laden...

Uitspraak in zaken rond de dood van Lisette Elzinga

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Uitspraak in zaken rond de dood van Lisette Elzinga
Leeuwarden, 21 juni 2023

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft twee verdachten veroordeeld voor het medeplegen van dood door schuld in de zaak rond de dood van Lisette Elzinga. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn als gevolg van de inname van verschillende drugs in combinatie met alcohol en overleed tien dagen later. 

Nagelaten om tijdig medische hulp in te schakelen

Beide verdachten hebben nagelaten om tijdig medische hulp in te schakelen voor het slachtoffer nadat zij buiten bewustzijn was geraakt als gevolg van de inname van xtc, GHB en alcohol.

De mannelijke verdachte heeft, toen hij het slachtoffer bewusteloos aantrof, haar op bed gelegd en voorgesteld om de situatie een uurtje aan te kijken. Daarna is hij zelf weer op bed gegaan en heeft zich niet meer bekommerd om het slachtoffer. De rechtbank heeft verdachte een taakstraf van 150 uren opgelegd.
 
De vrouwelijke verdachte heeft, ondanks dat zij meermalen het advies kreeg om 112 te bellen, dat niet gedaan. Door de gevolgen van het overlijden van het slachtoffer, die haar beste vriendin was, is verdachte al zodanig getroffen dat het opleggen van een straf naar het oordeel van de rechtbank geen strafrechtelijk doel meer dient. De rechtbank heeft verdachte schuldig verklaard zonder een straf of maatregel op te leggen. Uitspraken