Laden...

Uitspraak van de voorzieningenrechter in zaak Zorgboerderij Wedde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Uitspraak van de voorzieningenrechter in zaak Zorgboerderij Wedde
Groningen, 07 februari 2023

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie) heeft naar aanleiding van een melding over een zorgboerderij in Wedde een onderzoek ingesteld. Er loopt ook een strafrechtelijk onderzoek naar de gang van zaken in deze instelling.

Rapport en aanwijzing van de inspectie

Het onderzoek van de inspectie heeft geleid tot een rapport en een aanwijzing (o.a. de verplichting om zorg te staken en die zorg over te dragen aan een andere zorgaanbieder). De inspectie heeft daarnaast aangekondigd het rapport openbaar te zullen maken (conform de verplichting in de Gezondheidswet). De instelling heeft de voorzieningenrechter verzocht om het besluit van de inspectie te schorsen in afwachting van het besluit op het bezwaar dat de instelling heeft gemaakt.

Ontbrekende stukken, maar geen reden om openbaarmaking tegen te houden

De voorzieningenrechter heeft op 6 februari jl. mondeling uitspraak gedaan. De voorzieningenrechter heeft vastgesteld dat de inspectie niet alle stukken heeft ingezonden die hebben meegewogen bij de besluitvorming (waaronder door Alberto Stegeman gemaakte beelden). Dat is een ernstig verzuim. Toch ziet de voorzieningenrechter na afweging van alle betrokken belangen geen reden om de aanwijzing te schorsen en/ of de openbaarmaking van het rapport tegen te houden. 

Uitspraken