Laden...

Uitspraken in beroepen tegen GS Fryslân over vergunningen WNb

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Uitspraken in beroepen tegen GS Fryslân over vergunningen WNb
Groningen, 07 december 2020

Op 3 december 2020 heeft de bestuursrechter uitspraak gedaan in de 86 beroepen van de Mob en de Vereniging Leefomgeving tegen Gedeputeerde Staten van Fryslân. Deze beroepen hebben betrekking op vergunningen voor agrarische bedrijven op basis van de Wet Natuurbescherming.

Depositie van stikstof op Natura 2000-gebieden

Deze beroepen zijn onderdeel van een cluster van 117 zaken waarvan die in juli 2018 op een regiezitting zijn behandeld. Daarbij is afgesproken om de uitspraak van de Afdeling over de Programmatische Aanpak Stikstof (een ministeriële regeling) naar aanleiding van de prejudiciële vragen aan het Hof van Justitie over de geldigheid van de PAS af te wachten. De bestuursrechter heeft na deze uitspraak van de Afdeling 23 zaken verwezen naar een meervoudige kamer die op 28 november 2019 uitspraak heeft gedaan. Vervolgens heeft de bestuursrechter in de overige zaken partijen gevraagd of zonder zitting uitspraak te mogen doen. Acht vergunninghouders hebben aangegeven hun zaak op zitting behandeld te willen zien. De overige beroepen zijn met de uitspraken van 3 december 2020 beslist.

Gelijkluidend

De uitspraken zijn gelijkluidend. De bestuursrechter volstaat daarom met de publicatie van een tweetal voorbeeld-uitspraken (zie ECLI:NL:RBNNE:2020:4317 en ECLI:NL:RBNNE:2020:4318).

Uitspraken