Laden...

Verdachte familiedrama Haren veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Verdachte familiedrama Haren veroordeeld
Groningen, 11 juni 2018

De rechtbank Noord-Nederland heeft de man veroordeeld die verdacht werd van de moord op zijn partner en doodslag op haar kind. De man is een gevangenisstraf opgelegd van 20 jaren, met aftrek van voorarrest.

Voorbedachte raad niet bewezen

De rechtbank acht de ten laste gelegde voorbedachte raad bij het doden van zijn partner niet bewezen. Ze concludeert dat verdachte zich overrompeld voelde door de opmerking van zijn partner en vervolgens in een opwelling een aantal geweldshandelingen heeft gepleegd. Zij komt dan ook tot een bewezenverklaring voor doodslag bij beide tenlasteleggingen.

Strafmotivering

De rechtbank heeft rekening gehouden met de gruwelijke wijze waarop beide slachtoffers om het leven zijn gebracht en het gemis bij de nabestaanden, dat onmiskenbaar groot zal zijn. De enorme impact en de aard van de feiten rechtvaardigen volgens de rechtbank een gevangenisstraf van de maximale duur.

Strafoplegging

De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf van 20 jaren, waarop de duur van voorlopige hechtenis in minder zal worden gebracht.

Uitspraken