Laden...

Verdachte van moordpoging met insuline Franeker ontslagen van alle rechtsvervolging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Verdachte van moordpoging met insuline Franeker ontslagen van alle rechtsvervolging
Leeuwarden, 26 augustus 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft afgelopen vrijdag een verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging. De verdachte werd ten laste gelegd dat zij een bevriende buurman insuline heeft toegediend met het doel hem al dan niet met voorbedachten rade van het leven te beroven.

Vrijwillige terugtred

Bewezenverklaard is dat verdachte heeft geprobeerd het slachtoffer van het leven te beroven door middel van het toedienen van een zodanige hoeveelheid insuline wat tot de dood had kunnen leiden. Verdachte heeft echter tijdig hulpdiensten ingeroepen met als gevolg dat het slachtoffer niet is komen te overlijden waardoor er sprake is van vrijwillige terugtred.

Niet strafbaar

Door de vrijwillige terugtred is het bewezen verklaarde niet strafbaar. Verdachte wordt ontslagen van alle rechtsvervolging.

Uitspraken