Verdachte van ontucht met minderjarige krijgt gevangenisstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Verdachte van ontucht met minderjarige krijgt gevangenisstraf
Assen, 02 januari 2018
De Rechtbank Noord-Nederland heeft de middelbare schoolleraar die beschuldigd werd van het plegen van seksuele handelingen met een toen 13-jarige leerlinge een gevangenisstraf opgelegd van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Verder moet hij in behandeling voor zijn problemen, mag hij geen contact leggen met het meisje of in haar woonplaats komen. Ook mag hij de eerstkomende 5 jaar het beroep van leraar niet uitoefenen.

Verdachte heeft als leraar en mentor drie maanden lang seksuele handelingen gepleegd met een toen 13-jarige leerlinge van hem. Deze handelingen vonden ook plaats in het klaslokaal waar hij les gaf. Via WhatsApp-berichten heeft hij haar verleid om hem te ontmoeten. Hij heeft ook seksueel getinte foto’s van haar gemaakt en bewaard en haar aangespoord dergelijke foto’s van zichzelf te maken en naar hem toe te sturen. Ook heeft hij filmpjes naar haar gestuurd met daarop door hem uitgevoerde seksuele handelingen. Verdachte heeft het vertrouwen van het meisje gewonnen door haar aandacht en complimentjes te geven en als een soort hulpverlener op te treden als het ging om haar problemen. De rechtbank neemt het de verdachte vooral kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie als leraar en mentor ten opzichte van de kwetsbare positie van de leerlinge.

Uitspraken

Meest gelezen berichten