Laden...

Verdachte van stalking in Zuidlaren krijgt gemaximeerde tbs opgelegd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Verdachte van stalking in Zuidlaren krijgt gemaximeerde tbs opgelegd
Assen, 04 juli 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft vandaag een man van 34 jaar ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat hij niet toerekeningsvatbaar is. De rechtbank heeft aan de verdachte voor maximaal vier jaar tbs opgelegd.

Ontoerekeningsvatbaar

De man is onderzocht door deskundigen. Hoewel de feiten niet aan verdachte worden toegerekend omdat hij onder invloed van een stoornis verkeerde neemt dat, naar het oordeel van de rechtbank, niet weg dat zijn handelen een grote en permanente impact heeft gehad op de slachtoffers. Dit is onder meer gebleken uit de slachtofferverklaring die tijdens de zitting is voorgelezen.

Belaging bewezen

De rechtbank acht wel bewezen dat de man zijn ex-partner en een ander slachtoffer en haar ouders heeft belaagd. Met betrekking tot het laatste slachtoffer en haar ouders is verdachte al een keer eerder veroordeeld.

Strafoplegging

Deskundigen adviseerden om de verdachte maximaal een jaar te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daarin gaat de rechtbank niet mee. Aan de verdachte is door de rechtbank een gemaximeerde maatregel van terbeschikkingstelling opgelegd. Daarnaast moet verdachte aan zijn ex-partner schadevergoeding betalen.

Uitspraken