Vergunning voor onder meer kappen van bomen aan Akerkhof geschorst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Vergunning voor onder meer kappen van bomen aan Akerkhof geschorst
Groningen, 27 februari 2019

De voorzieningenrechter heeft de aan de gemeente Groningen verleende omgevingsvergunning voor het kappen van vijf bomen het verplanten van één boom en het verwijderen van 105 vierkante meter aan taxussen aan het Akerkhof in Groningen, geschorst. Dit in afwachting van de beslissing van de rechtbank op het beroep dat de stichting Bomenridders Groningen heeft ingediend tegen het besluit van het college op haar bezwaren tegen die vergunning.

Waarde van de te kappen bomen

De voorzieningenrechter oordeelde dat er twijfel bestaat of het college de waarde van de te kappen bomen op juiste wijze heeft meegewogen in zijn belangenafweging. De omgevingsvergunning is door de gemeente aangevraagd ten behoeve van het realiseren van de herinrichting Binnenstad West.

Uitspraken