Laden...

Veroordeling voor veroorzaken van gevaar op de weg in centrum Groningen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor veroorzaken van gevaar op de weg in centrum Groningen
Groningen, 03 december 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft een man veroordeeld tot een taakstraf van 60 uren en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 5 maanden voor het veroorzaken van gevaar op de weg in het centrum van Groningen.

Onaanvaardbare risico’s

De man reed met zijn motorscooter door rood, heeft een stopteken van de politie genegeerd en is met hoge snelheid op verschillende wegen in het centrum van Groningen tegen de aangewezen rijrichting van het verkeer ingereden. Vervolgens is hij met zijn motorscooter door winkelend publiek gereden in een op dat moment drukke winkelstraat in de binnenstad van Groningen, waarbij verdachte met hoge snelheid een persoon heeft geraakt.

Straf

De rechtbank is van oordeel dat verdachte door zijn rijgedrag onaanvaardbare risico’s heeft genomen en rekent hem dit zwaar aan. De rechtbank veroordeelt de man tot een taakstraf van 60 uren en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 5 maanden.


Uitspraken