Laden...

Voorzieningenrechter stelt FC Groningen in het gelijk in kort geding over sanctie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Voorzieningenrechter stelt FC Groningen in het gelijk in kort geding over sanctie
Groningen, 09 augustus 2019

Gister diende er een kort geding tussen de supportersvereniging van FC Groningen en de club FC Groningen. Het ging over een sanctie tot het leeglaten van een stadionvak, opgelegd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB. De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag de vorderingen van de supportersvereniging van FC Groningen afgewezen.

Vorderingen

De vereniging had een kort geding aangespannen tegen de club FC Groningen. Zij vorderde primair om de club te gebieden de seizoenkaarthouders van het betreffende vak toegang te verlenen tot het stadion. Subsidiair vorderde zij om de club te gebieden de seizoenkaarthouders de gelegenheid te bieden om hun seizoenkaart voor het betreffende vak om te wisselen voor een kaart van een ander vak. Uiterst subsidiair vorderde de vereniging een schadevergoeding voor de gemiste wedstrijd.

Vonnis

Deze vorderingen zijn door de voorzieningenrechter afgewezen. Daarnaast wordt de supportersvereniging veroordeeld in de proceskosten.

Uitspraken