Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk ongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk ongeval
Leeuwarden, 15 maart 2018

De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een verkeersongeval in de zin van artikel 6 van de wegenverkeerswet. Hierbij kwam een man om het leven en liep een vrouw zwaar lichamelijk letsel op.

Zeer onvoorzichtig en onoplettend gehandeld

Rechtbank Leeuwarden

Verdachte had als beroepschauffeur die reed met een beladen vrachtauto een extra zorgplicht ten aanzien van zijn medeweggebruikers. Desalniettemin was hij tijdens het besturen van de vrachtauto handelingen aan het verrichten op zijn telefoon waardoor hij geen aandacht meer had voor de overige verkeersdeelnemers en een botsing niet kon voorkomen. Verdachte heeft door voornoemd gedrag zeer onvoorzichtig en onoplettend gehandeld. Er is geen sprake van roekeloosheid.

Gevangenisstraf en rijontzegging

De rechtbank heeft aan verdachte een gevangenisstraf opgelegd van negen maanden en een ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen voor de duur van 36 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten