Vrijspraak voor oud-maagchirurg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Vrijspraak voor oud-maagchirurg
Assen, 13 mei 2014

 

De Rechtbank Noord-Nederland heeft een voormalig maagchirurg vrijgesproken van mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De 62-jarige chirurg werkte in mei 2009 in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Bij het tellen van de wondgaasjes na een spoedoperatie bleek dat er een gaasje ontbrak. Later bleek dat deze was achtergebleven in het lichaam van de patiënt. Deze heeft twee littekens overgehouden aan de ontsteking die is ontstaan door het achtergebleven gaasje en de ingreep die nodig was om het gaasje te verwijderen.

De rechtbank oordeelt dat de oud-chirurg niet opzettelijk een gaasje heeft achtergelaten en niet de bedoeling had om de patiënt letsel of pijn te bezorgen. Hij was ervan overtuigd dat het gaasje niet meer in het lichaam zat. De twee kleine littekens zijn na correctie nauwelijks nog zichtbaar en deze zijn volgens de rechtbank niet aan te merken als zwaar lichamelijk letsel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten