Wietkwekers Bierum moeten ieder ruim 85.000 euro terugbetalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Wietkwekers Bierum moeten ieder ruim 85.000 euro terugbetalen
Bierum, 15 december 2017

De rechtbank heeft twee wietkwekers uit Bierum ieder veroordeeld tot het terugbetalen van een geldbedrag van ruim 85.000 euro. De wietkwekers moeten dit bedrag terugbetalen omdat ze dit verdiend hebben met het kweken van wiet.

Het is nu aan de wetgever

De rechtbank overwoog dat door het Hof Leeuwarden is vastgesteld dat verdachten met hun kwekerij de Opiumwet hebben overtreden. Welk oordeel door de Hoge Raad in stand is gelaten. Op het beroep dat het bedrag niet onrechtmatig is verkregen omdat beide kwekers zich modelkwekers achtten, oordeelde de rechtbank dat het nu aan de wetgever is om nadere wet- en regelgeving omtrent het softdrugsbeleid vast te stellen.

Financiële draagkracht

De verdediging voerde daarnaast onder andere aan dat de verdachten geen financiële draagkracht zouden hebben om te betalen. De rechtbank zag hier, nu de verdediging het ontbreken van draagkracht niet voldoende onderbouwd heeft, geen aanleiding in om af te zien van de terugbetalingsverplichting.

Uitspraken

Meest gelezen berichten