Laden...

Gerechtsgebouw Assen van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland > Gerechtsgebouw Assen van binnen

 

Welkom bij rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen kunt verwachten.

  • Bij binnenkomst meldt u zich eerst bij de portiersloge aan de rechterkant. Op verzoek dient u hier een legitimatie te kunnen tonen.
  • Voor de portiersloge bevindt zich de veiligheidscontrole, waar uw tas en kleding worden gecontroleerd voor de veiligheid van iedereen in het gebouw. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje dat links van het scanapparaat staat. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Hierna gaat u door een draaideur. Schuin aan de rechterkant bevindt zich de bodebalie. Daar dient u zich te melden als u een zitting heeft of er een wilt bijwonen. De bode vertelt u in welke zaal/ruimte u moet zijn.
  • Als u vanaf de draaideur meteen 5 meter naar links loopt, kunt u met een trap naar boven. U moet wel eerst een glazen deur door. Hier bevinden zich de zittingszalen en -ruimten.
  • De lift bevindt zich vanaf de draaideur 5 meter de rechterkant op.
  • Voor gratis koffie of thee kunt u terecht bij de koffieautomaat, die tegenover de bodebalie te vinden is. In de tussenruimte bevindt zich een zitje.
  • Rechts naast de koffieautomaat bevinden zich de toiletten.
  • Als u voorbij de bodebalie loopt, kunt u door de deur naar de Tuinzaal. Deze zaal wordt veel gebruikt voor strafzittingen omdat deze zittingszaal in verbinding staat met het cellencomplex.