Laden...

Gerechtsgebouw Groningen van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland > Gerechtsgebouw Groningen van binnen

Welkom bij rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen kunt verwachten.

 • Als u het gerechtsgebouw binnenkomt, treft u daar de veiligheidscontrole en de portiersloge aan.
 • U meldt zich bij de portiersloge. Op verzoek dient u een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
 • Bij de veiligheidscontrole wordt van iedereen de tas en kleding gecontroleerd. Dit is voor de veiligheid van iedereen in het gebouw. Deze controle gebeurt aan de hand van deze huisregels.
  Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
 • Na binnenkomst vindt u de lift recht voor u.
 • Gaat u na binnenkomst naar rechts, dan komt u in een gang waar u aan de linkerkant de Centrale informatiebalie aantreft. Hier kunt u terecht voor informatie, het afgeven van stukken, en voor enkele administratieve zaken, zoals legaliseren en hoger beroep.
 • Loopt u langs de Centrale informatiebalie verder de gang door, dan komt u uit bij zittingszalen en wachtruimten.
 • Aan het einde van deze gang, gaat u naar links. Na 10 meter, in een T-splitsing, bevindt zich de bodebalie.
 • Bij de bodebalie kan men u precies vertellen bij welke zaal/ruimte u moet zijn. Nadat u bij de balie bent doorverwezen, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte bij de juiste zittingszaal. Een bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.
 • Vijf meter voor de bodebalie is er een koffieautomaat. Hier kunt u gratis koffie en thee krijgen.