Laden...

Gerechtsgebouw Leeuwarden van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland > Gerechtsgebouw Leeuwarden van binnen

Welkom bij rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden kunt verwachten.

 • Als u het gebouw binnenkomt, is de portiersloge aan uw linkerkant. U meldt zich hier aan. Op verzoek dient u een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
 • Vervolgens gaat u naar de veiligheidscontrole. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.
  Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
 • Na de controle gaat u een deur door en komt u in de centrale hal terecht. In deze hal bevinden zich onder andere de zittingszalen.
 • Direct links in de hal zijn de zittingsbalie (bodebalie) en centrale informatiebalie gevestigd.
 • Bij de informatiebalie kunt u terecht voor informatie, het afgeven van stukken, en voor enkele administratieve zaken, zoals legaliseren en hoger beroep.
 • Komt u voor een zitting? Dan meldt u zich bij de zittingsbalie. De bodes kunnen u precies vertellen bij welke zaal/ruimte u moet zijn. Nadat u bij de balie bent doorverwezen, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte bij de juiste zittingszaal. Een bode geeft u daar aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.
 • Helemaal aan het eind van de hal vindt u de grote zittingszaal.
 • Achterin de hal vindt u aan de rechterkant een koffieautomaat, waar u gratis koffie en thee kunt krijgen.
 • De toiletten bevinden zich na binnenkomst in de hal meteen aan de rechterkant en tegenover de koffieautomaat.