Laden...

11 PSV-supporters veroordeeld voor voetbalvandalisme

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 11 PSV-supporters veroordeeld voor voetbalvandalisme
's-Hertogenbosch, 02 november 2016

De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist 11 verdachten uit de regio Eindhoven veroordeeld voor openlijk geweld na een voetbalwedstrijd op 1 maart 2015. De straffen variëren van een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur tot een taakstaf van 240 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Eén verdachte werd vrijgesproken van betrokkenheid bij het gebruikte geweld, de zaak van een andere verdachte werd vandaag niet inhoudelijk behandeld.

De verdachten (tussen de 22 en 53 jaar) maakten deel uit van een groep supporters van PSV, die na de wedstrijd tegen Ajax de confrontatie zocht met de Mobiele Eenheid. Daarbij werden onder meer stenen, vuurwerk en flessen naar de ME’ers gegooid. Ook werd een aantal agenten in burger aangevallen.

De politierechter heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de verdachten geweld hebben gebruikt tegen de politie. De agenten werden gedwongen op te treden om de veiligheid van de bezoekers in het stadion te kunnen garanderen. Iedere verdachte had zijn aandeel in de ongeregeldheden en droeg daarmee op zijn manier bij aan het in standhouden van het geweld dat tegen de politie werd gebruikt. In het voordeel van de verdachten weegt mee dat het lang heeft geduurd voordat het Openbaar Ministerie de zaken op zitting heeft gebracht.
De verdachten krijgen naast de straffen ook gebiedsverboden van 1 en 2 jaar. Zij mogen rondom thuiswedstrijden van PSV niet nabij het stadion komen.

Uitspraken