Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Oost-Brabant?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

Om overal 1,5 meter in acht te kunnen nemen, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch of gerechtsgebouw Eindhoven. Andere belangstellenden kunnen helaas nog niet worden toegelaten. Voor slachtoffers die een zitting bijwonen geldt een uitzondering: zij mogen 1 begeleider meenemen.

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Rechtspraakmedewerkers zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is vanaf 2 juni voor een aantal diensten weer toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.

Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Oost-Brabant weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. 

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam  

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen.

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Celstraf voor Helmondse mensensmokkelaarCelstraf voor Helmondse mensensmokkelaarhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-Helmondse-mensensmokkelaar.aspx's-Hertogenbosch13-7-2020 22:00:00<p>Een 56-jarige man uit Helmond moet 36 maanden de cel in. Ook mag hij 5 jaar lang niet werken binnen het vreemdelingenrecht. Volgens de rechtbank Oost-Brabant heeft de man meerdere malen meegewerkt aan het verschaffen van illegaal verblijf in Nederland. Dat deed hij tegen betaling en daarmee maakte hij zich schuldig aan mensensmokkel.</p>
Tot 4,5 jaar cel voor Eindhovense bende inbrekers en helersTot 4,5 jaar cel voor Eindhovense bende inbrekers en helershttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Tot-45-jaar-cel-voor-Eindhovense-bende-inbrekers-en-helers.aspx's-Hertogenbosch6-7-2020 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 33-jarige Eindhovenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Hij pleegde 5 inbraken en 4 ramkraken bij bedrijven. Een 43-jarige plaatsgenoot krijgt 4 jaar en 2 maanden cel voor zijn aandeel in een deel van die delicten en een 22-jarige Eindhovenaar krijgt 365 dagen jeugddetentie, waarvan 321 dagen voorwaardelijk. Twee mannen van 31 en 59 jaar uit Eindhoven krijgen respectievelijk 21 en 18 maanden celstraf voor heling van de goederen die bij de inbraken en ramkraken werden weggehaald.</p>
Rijinstructeur krijgt celstraf voor aanranden van leerlingenRijinstructeur krijgt celstraf voor aanranden van leerlingenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Rijinstructeur-krijgt-celstraf-voor-aanranden-van-leerlingen.aspx's-Hertogenbosch29-6-2020 22:00:00<p>Een 63-jarige man uit Helmond is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man randde 4 meisjes aan die autorijles van hem kregen. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.