Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben geen invloed op de doorgang van rechtszaken. Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, stuurt u mail via een platform voor Veilig Mailen.Coronamaatregelen

  • In navolging van de aangescherpte coronamaatregelen moet publiek zich weer vooraf aanmelden als zij een rechtszaak willen bijwonen. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.
  • Groepsbezoeken zijn tijdelijk nog niet mogelijk.

Het is ook voor slachtoffers weer nodig om zich aan te melden als zij bij een strafzitting aanwezig willen zijn. Hier vindt u daarover meer informatie.

We vragen journalisten die een zitting of uitspraak willen bijwonen zich ook weer vooraf te melden bij persvoorlichting.

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • U bent verplicht om in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
  • Het is niet nodig om een corona-toegangsbewijs te laten zien.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.
  • Als u het voor een goede behandeling van uw zaak noodzakelijk vindt dat naast uzelf derden aanwezig zijn bij de zitting, dan moet u daarvoor van te voren toestemming vragen aan de rechter. Neemt u daarvoor tijdig contact op met de griffie.

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen


Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Provincie wees onterecht handhavingsverzoek natuurbescherming over Efteling afProvincie wees onterecht handhavingsverzoek natuurbescherming over Efteling afhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Provincie-wees-onterecht-handhavingsverzoek-natuurbescherming-over-Efteling-af.aspx's-Hertogenbosch27-1-2022 23:00:00<p><strong>De provincie Noord-Brabant moet een nieuw besluit nemen op een verzoek van omwonenden van de Elfteling om handhavend op te treden omdat het attractiepark enkele jaren op rij meer dan de toegestane 5 miljoen bezoekers per jaar ontving. De rechtbank Oost-Brabant gaf de provincie eerder de kans om geconstateerde gebreken in het besluit te herstellen, maar daarin is de provincie niet geslaagd. </strong></p>
Energieleverancier berekende jarenlang onterecht een periodieke bijdrage aansluitkosten in Eindhoven en TilburgEnergieleverancier berekende jarenlang onterecht een periodieke bijdrage aansluitkosten in Eindhoven en Tilburghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Energieleverancier-berekende-jarenlang-onterecht-een-periodieke-bijdrage-aansluitkosten-in-Eindhoven-en-Tilburg.aspx's-Hertogenbosch25-1-2022 23:00:00<p>Een Eindhovense energieleverancier bracht tussen 1999 en januari 2014 onterecht een ‘bijdrage aansluitkosten’ in rekening bij duizenden woningen die zijn aangesloten op stadsverwarming. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag. Het ging per gezin om een jaarlijks bedrag van ruim honderd euro. Het is nu aan de bewoners om dit geld terug te vorderen. </p>
Cel- en taakstraf voor fataal ongeval met politieagent in NuenenCel- en taakstraf voor fataal ongeval met politieagent in Nuenenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Cel--en-taakstraf-voor-fataal-ongeval-met-politieagent-in-Nuenen.aspx's-Hertogenbosch25-1-2022 23:00:00<p><strong>Een 37-jarige man uit Helmond is verantwoordelijk voor een noodlottig verkeersongeval waarbij een politieagent om het leven kwam en een andere agent zwaargewond raakte. Hij veroorzaakte dit ongeval door tijdens het autorijden voortdurend met zijn mobiele telefoon bezig te zijn. De rechtbank Oost-Brabant legt de man een gevangenisstraf op van 8 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en de maximale taakstraf van 240 uur. Ook krijgt hij een rijontzegging van 3 jaar en moet hij de ouders van de overleden agent een schadevergoeding betalen van in totaal 35.000 euro.</strong></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.