Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:

Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Kasbetalingen zijn mogelijk tot
16:30 uur.

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00 (algemeen nummer)

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw)

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Waalwijk gaf onvoldoende uitleg in plannen voor nieuwe haven, randweg en industriegebiedWaalwijk gaf onvoldoende uitleg in plannen voor nieuwe haven, randweg en industriegebiedhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Waalwijk-gaf-onvoldoende-uitleg-in-plannen-voor-nieuwe-haven-randweg-en-industriegebied.aspx's-Hertogenbosch17-4-2024 22:00:00<p><span>De plannen voor de bouw van een nieuwe haven, een bedrijventerrein en een randweg in Waalwijk kunnen vooralsnog niet worden uitgevoerd. De rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat de provincie in de verschillende vergunningen aan de gemeente Waalwijk onvoldoende uitleg gaf, met name als het gaat om stikstofneerslag op natuurgebieden in de buurt, onder andere de Loonse en Drunense Duinen. De provincie moet binnen twee weken laten weten of zij de gebreken gaat herstellen. </span><br></p>
Bijna 3 jaar cel voor smokkel van cocaïne tussen bananenBijna 3 jaar cel voor smokkel van cocaïne tussen bananenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Bijna-3-jaar-cel-voor-smokkel-van-cocaine-tussen-bananen.aspx's-Hertogenbosch16-4-2024 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 55-jarige man uit Etten-Leur en een 59-jarige man uit Hoogerheide veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 maanden. Ze waren betrokken bij de smokkel van 72 kilo cocaïne, die verstopt zat tussen ladingen bananen uit Ecuador. Een medeverdachte is vrijgesproken bij gebrek aan concreet bewijs. <br></p>
3 jaar cel voor gewelddadige overval in Hooge Mierde3 jaar cel voor gewelddadige overval in Hooge Mierdehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/3-jaar-cel-voor-gewelddadige-overval-in-Hooge-Mierde.aspx's-Hertogenbosch9-4-2024 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 23-jarige man en twee mannen van 21 jaar (allen uit Spanje) veroordeeld tot gevangenisstraffen van 3 jaar. Met stevig geweld overvielen ze een bewoner in een woning in Hooge Mierde. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.