12 maanden celstraf voor hennepteelt in Sterksel, Handel en Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 12 maanden celstraf voor hennepteelt in Sterksel, Handel en Eindhoven
's-Hertogenbosch, 15 december 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 34-jarige man uit Helmond veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf voor het medeplegen van hennepteelt in Sterksel, Handel en Eindhoven.

De Helmonder teelde tussen eind april en 22 juni 2015 samen met anderen op drie locaties hennep. De hennepkwekerijen werden op een zeer professionele wijze opgezet en in stand gehouden. De man had hierbij een coördinerende en organiserende rol en was de spreekwoordelijke spin in het web.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf onder meer rekening mee dat het gebruik van hennepproducten risico's meebrengt voor de gezondheid van gebruikers en daardoor uiteenlopende schade in de samenleving veroorzaakt. De verdachte liet zich slechts leiden door financieel gewin en trok zich niets aan van de maatschappelijke gevolgen. Kijkend naar de persoon van de verdachte, houdt de rechtbank in zijn nadeel ook rekening met de omstandigheid dat hij al meerdere malen voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Deze veroordelingen hebben hem er kennelijk niet van kunnen weerhouden opnieuw soortgelijke strafbare feiten te plegen.

De rechtbank veroordeelt de man ook tot betaling van 48.224,93 euro. Volgens de rechtbank is dat het bedrag dat hij met de hennepkwekerijen heeft verdiend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten