15 maanden cel voor bezit raketwerper en vuurwapens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 15 maanden cel voor bezit raketwerper en vuurwapens
's-Hertogenbosch, 03 februari 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 58-jarige man uit Valkenswaard veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden voor het bezit van (zware) vuurwapens en bijbehorende munitie.

In de woning van de man trof de politie op 9 oktober 2015 een aantal vuurwapens, grote hoeveelheden munitie en een geladen antitankbrisantgranaatraketwerper aan.

De rechtbank heeft er onder meer rekening mee gehouden dat delicten als deze veel maatschappelijke onrust veroorzaken en leiden tot een angstig en onveilig gevoel onder burgers. Het ongecontroleerde bezit van dit soort en deze hoeveelheden vuurwapens en munitie, verhoogt het risico op levensbedreigende geweldsdelicten. Daarom moet hier streng tegen worden opgetreden.
Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft de rechtbank in het voordeel van de verdachte zijn fysieke gesteldheid meegewogen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten