18 maanden cel voor voorbereiden productie synthetische drugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 18 maanden cel voor voorbereiden productie synthetische drugs
's-Hertogenbosch, 09 augustus 2016

Een 38-jarige Eindhovenaar moet 18 maanden de cel in, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechtbank Oost-Brabant acht bewezen dat de man voorbereidingshandelingen trof voor de productie van synthetische drugs. In zijn garagebox en in zijn woning werden voorwerpen en stoffen aangetroffen voor de productie van MDMA en amfetamine. Ook veroordeelt de rechtbank de man voor schuldheling: er stonden 2 Porsches in zijn garagebox waarvan hij had kunnen  vermoeden dat die afkomstig waren van diefstal.

Volgens de rechtbank is een gevangenisstraf van 18 maanden op zijn plaats. De verdachte heeft bijgedragen aan de voorbereiding van de productie van harddrugs. Als harddrugs eenmaal in handen komen van gebruikers, leveren ze een serieus risico op voor de gezondheid van die gebruikers. De rechtbank acht het van groot belang dat er wordt opgetreden tegen personen die feitelijk aan de basis staan van de (productie van en de) handel in harddrugs en de daarmee samenhangende criminaliteit. Daarbij komt dat de Eindhovenaar eerder voor soortgelijke feiten werd veroordeeld en hij kennelijk niet bereid is zijn crimineel gedrag te veranderen. De rechtbank houdt er aan de andere kant ook rekening mee dat alleen sprake was van voorbereidingshandelingen en niet van de daadwerkelijke vervaardiging van en handel in harddrugs.

De officier van justitie had de rechtbank gevraagd de Eindhovenaar ook te veroordelen tot het betalen van ruim 67 duizend euro aan de Staat omdat de man dat geld zou hebben verdiend met de heling van een derde gestolen Porsche. De rechtbank wijst die vordering af omdat niet wettig en overtuigend bewezen is dat de man dit feit pleegde.

Uitspraken

Meest gelezen berichten