Laden...

2 jaar cel voor afpersing met vuurwapen in woning ‘s-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 2 jaar cel voor afpersing met vuurwapen in woning ‘s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 20 februari 2020

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 22-jarige man uit Kerkdriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor afpersing. Hij hield een man onder schot met een vuurwapen en dwong hem 10.000 euro over te maken naar zijn bankrekening.

De verdachte ging in december 2018 samen met een ander naar een woning in ’s-Hertogenbosch om een auto aan de bewoner te verkopen. De verdachte en de man kwamen een prijs overeen van 25.000 euro . De verdachte zei vervolgens dat de man daarnaast nog een boete van 25.000 euro moest betalen omdat hij een auto van hem zou hebben gestolen. Toen de man dit weigerde te betalen, haalde de verdachte een vuurwapen tevoorschijn. Er ontstond een worsteling waarbij de man probeerde het vuurwapen af te pakken, maar dat lukte niet. Daarna maakte hij, onder dreiging van het vuurwapen, 10.000 euro over naar de bankrekening van de verdachte.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte een vuurwapen gebruikte en daarmee dreigde om zijn zin te krijgen. Daarbij speelt mee dat het hele voorval zich in de woning van de man afspeelde, een plek waar bij zich veilig waande. Dit maakte grote indruk op de man. De verdachte hield met dit alles geen rekening en was er alleen op uit snel aan geld te komen. De rechtbank vindt al met al een celstraf van 2 jaar op z’n plaats.

Uitspraak