Laden...

2 jaar cel voor verkrachting in Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 2 jaar cel voor verkrachting in Eindhoven
's-Hertogenbosch, 04 juni 2021

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 20-jarige man veroordeeld voor verkrachting van een vrouw die hij kende uit de daklozenopvang in Eindhoven. Hij krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar.

In februari jl. vroeg de vrouw sigaretten aan de verdachte. Hij nam haar mee naar zijn broer die volgens hem sigaretten zou hebben. Eenmaal in de woning van de broer heeft de verdachte het slachtoffer verkracht.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich niets heeft aangetrokken van de gevoelens van het slachtoffer en ver over haar grenzen is gegaan. Door de onbeschermde seks liep de vrouw bovendien het risico op een ongewenste zwangerschap en/of een seksueel overdraagbare aandoening. Ook weegt mee dat de verdachte het door hem aangedane leed kennelijk niet of onvoldoende inziet en dat hij geen excuses heeft aangeboden. Hij neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn gedrag. De rechtbank vindt al met al een celstraf van 2 jaar op zijn plaats.

Uitspraak