3,5 jaar celstraf voor overval op tankstation Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 3,5 jaar celstraf voor overval op tankstation Eindhoven
's-Hertogenbosch, 22 januari 2015

Een 53-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van drieënhalf jaar. De man pleegde een gewapende overval op een tankstation in zijn woonplaats.

De verdachte liep in september vorig jaar een tankstation binnen en richtte een vuurwapen op een medewerker. Hij eiste geld uit de kassa en ging er met de buit van ruim driehonderd euro vandoor.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de overval een bijzonder traumatische ervaring was voor het slachtoffer. De verdachte hield hier geen rekening mee toen hij besloot op een gewelddadige manier snel aan geld te komen. Een dergelijk delict veroorzaakt bovendien veel maatschappelijke onrust.
Daarnaast is de man vele malen eerder veroordeeld voor vermogens- en geweldsmisdrijven en voor overtreding van de Wet wapens en munitie. Hij kreeg hiervoor onder meer aanzienlijke celstraffen. In het voordeel van de verdachte weegt de rechtbank mee dat hij de overval bekende en openheid van zaken heeft gegeven over dit delict. Daarnaast ziet hij de ernst van het leed in dat hij de medewerker van het tankstation heeft aangedaan en toonde hij oprecht berouw.
Naast de celstraf moet de man ook een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 3400 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten