3 jaar cel voor poging doodslag in azc Velp

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 3 jaar cel voor poging doodslag in azc Velp
's-Hertogenbosch, 18 augustus 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 27-jarige man uit Eritrea veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De man probeerde een medebewoonster van het asielzoekerscentrum (azc) om het leven te brengen.

De man sprak in januari van dit jaar met de medebewoonster op een kamer in het azc in Velp (gemeente Grave), toen hij plots opstond en een mes pakte. De verdachte stak de vrouw eenmaal met het mes in haar voorhoofd, gooide haar vervolgens op het bed en kneep haar keel dicht. Twee andere bewoners grepen in en konden de vrouw bevrijden.
De rechtbank oordeelt dat het niet anders kan dan dat de verdachte het opzet had om de vrouw om het leven te brengen. Hij stak in een vitaal deel van het lichaam, deed dit met zoveel kracht dat het mes afbrak en hield haar keel dicht tot hij van haar werd af getrokken. De rechtbank veroordeelt de verdachte daarom voor een poging tot doodslag.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het slachtoffer in een kwetsbare positie verkeerde. Het voorval speelde zich af in een azc, de plaats waar de vrouw zich bij uitstek veilig zou moeten kunnen voelen. Daarnaast hield de vrouw een fors litteken op haar voorhoofd over aan het incident. Dat het niet erger met haar is afgelopen, is niet te danken aan de verdachte.
De verdachte moet het slachtoffer een schadevergoeding van 2.000 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten