Laden...

3 jaar cel voor productie harddrugs in lab Stevensbeek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 3 jaar cel voor productie harddrugs in lab Stevensbeek
's-Hertogenbosch, 02 juni 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 70-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor onder meer zijn betrokkenheid bij een drugslaboratorium in Stevensbeek.

Bij een grootschalige politieactie (onderzoek 'Trefpunt') werden op 4 april 2016 tientallen verdachten aangehouden op verdenking van onder meer drugsdelicten. Bij die actie pakte de politie ook meerdere verdachten op die betrokken waren bij een drugslaboratorium dat in oktober 2015 in een loods bij een boerderij in Stevensbeek werd aangetroffen. De rechtbank deed onlangs uitspraak in de zaken van 6 medeverdachten in dat onderzoek. De zaak van de 70-jarige verdachte werd destijds aangehouden.

Advies over productie

De 70-jarige man was actief betrokken bij de productie van harddrugs in het lab en gaf hier advies over aan medeverdachten. Volgens de officier van justitie hield de man zich daar zo’n 2 jaar mee bezig. De rechtbank acht bewezen dat de man 3 maanden actief was. Ook maakte hij zich schuldig aan het bezit van harddrugs en aan gewoontewitwassen.

De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de man op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor zijn gedrag nam. Ook betrekt de rechtbank bij haar oordeel dat de man meerdere keren aanwezig was bij ontmoetingen tussen diverse hoofdverdachten in het onderzoek waar hoofdzakelijk werd gesproken over de handel in en de productie van harddrugs. Het plan was dat hij een jonge man verder zou opleiden in het proces. Dit rekent de rechtbank de verdachte zwaar aan. Tot slot weegt mee dat de man eerder voor Opiumdelicten is veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar. Deze straf heeft de man er kennelijk niet van weerhouden zich opnieuw met dergelijke zaken bezig te houden.

Uitspraak