30 maanden cel voor pogingen tot zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 30 maanden cel voor pogingen tot zware mishandeling
's-Hertogenbosch, 24 mei 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 49-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats veroordeeld voor 2 pogingen tot zware mishandeling met voorbedachten rade. Hij krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 30 maanden.

De verdachte drong in januari van dit jaar samen met een mededader met bivakmutsen op een woning in Eindhoven binnen. Ze trapten een deur in en sloegen vervolgens 2 aanwezigen met hun vuisten, koekenpannen en een ander hard voorwerp. Ook schopten ze een van de slachtoffers. Daarna gingen de verdachte en zijn onbekend gebleven mededader er vandoor.
Volgens de rechtbank kan niet met voldoende zekerheid worden vastgesteld dat er een grote kans bestond dat de slachtoffers door het uitgeoefende geweld zouden hebben kunnen overlijden. De rechtbank spreekt de verdachte daarom vrij van pogingen tot doodslag. Wel is er volgens de rechtbank sprake van tweemaal een poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade.

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat er tijdens het geweldsdelict een 2-jarig kind in de woonkamer aanwezig was. Het geweld moet een enorme impact op haar en de andere betrokkenen hebben gehad. Bovendien laat het zeer gewelddadige handelen van de verdachte zien dat hij er niet voor terugschrikt om zwaar geweld tegen anderen te gebruiken.
De verdachte moet naast de celstraf een schadevergoeding van in totaal ruim 3.400 euro aan de slachtoffers betalen.

De verwijzing naar de uitspraak volgt zo spoedig mogelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten