Laden...

30 maanden cel voor steekpartij na ruzie over drugs in Oss

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 30 maanden cel voor steekpartij na ruzie over drugs in Oss
's-Hertogenbosch, 31 oktober 2019

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor een poging tot doodslag. Hij stak op oudejaarsdag 2018 een man met wie hij een conflict had in zijn nek, schouder, rug en enkel.

De verdachte kocht afgelopen december drugs van een man, maar was niet tevreden over de kwaliteit en de hoeveelheid daarvan. Hij wachtte de man daarom 31 december ’s middags op bij diens woning. De twee kregen woorden met elkaar en liepen vervolgens samen een brandgang in. Daar kreeg de verdachte een klap in het gezicht. Toen de man zich omdraaide en wilde weglopen, pakte de verdachte een mes en stak hem daarmee in zijn nek, schouder, rug en enkel. Het slachtoffer liep daarbij diepe steekwonden op. Volgens de verdachte was er sprake van zelfverdediging; het slachtoffer zou hem een klap hebben uitgedeeld en daarna met een mes hebben bedreigd en aangevallen. De rechtbank oordeelt dat hiervoor onvoldoende bewijs is. Naast een poging tot doodslag, veroordeelt de rechtbank de verdachte voor drugsbezit. De politie trof in zijn woning namelijk bijna 7 gram cocaïne en ruim 300 gram hennep aan.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte van geluk mag spreken dat het letsel van het slachtoffer niet ernstiger was. Ook weegt mee dat het incident zich op klaarlichte dag afspeelde, waardoor buurtbewoners ongewild toeschouwer waren. De verdachte is eerder veroordeeld voor een geweldsdelict en hij liep in de proeftijd van die veroordeling. Dit weerhield hem er kennelijk niet van opnieuw strafbare feiten te plegen. De rechtbank bepaalt dat de verdachte daarom – naast de 30 maanden cel voor de poging tot doodslag – een eerder voorwaardelijk opgelegde detentie van 2 maanden moet uitzitten. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 2.000 euro.

Uitspraak