Laden...

3,5 jaar cel voor beschieten woning in 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 3,5 jaar cel voor beschieten woning in 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 27 juni 2019

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man veroordeeld voor een dubbele poging tot doodslag en bezit van verboden vuurwapens en munitie. Hij schoot in oktober vorig jaar gericht op een woning waar 2 personen aanwezig waren. De verdachte krijgt een gevangenisstraf van 3,5 jaar.

De verdachte schoot vanuit een auto tweemaal met een vuurwapen op de woning aan de Muntelwal in ‘s-Hertogenbosch. Op dat moment zat een man op de bank in de woonkamer en in de keuken stond een vrouw. Zij werden niet geraakt. De politie trof onder meer in de bank een kogelinslag en een kogelpunt aan.

Foto ter illustratie

De verdachte ontkent dat hij betrokken is bij het schietincident. De rechtbank verwerpt echter zijn – op de onderzoeksresultaten afgestemde - verklaring en oordeelt dat er voldoende bewijs is dat de verdachte de schutter is. Zo zat er DNA van hem op het wapen waarmee waarschijnlijk is geschoten en werd de auto waarin hij reed direct na het schietincident door een getuige gezien bij de woning. Voor dit alles kon hij geen  redelijke verklaring geven.
Anders dan de officier van justitie oordeelt de rechtbank dat er onvoldoende bewijs is dat er nog 2 anderen in de woning aanwezig waren. De rechtbank spreekt de verdachte dan ook vrij van een poging tot doodslag van die personen.

Ernstig gebrek aan respect

Dit geweldsmisdrijf getuigt van een ernstig gebrek aan respect van de verdachte voor de lichamelijke integriteit en gezondheid van de man en vrouw die in de woning aanwezig waren. Het is een toevallige en gelukkige omstandigheid dat zij niet door de kogels zijn geraakt. De verdachte bekommerde zich echter totaal niet om de gevolgen van zijn handelen. De rechtbank rekent hem dit zeer aan. Van een motief voor zijn daad is niets gebleken. Verder weegt de rechtbank bij het bepalen van de straf mee dat de verdachte verschillende vuurwapens en munitie in bezit had. Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 3,5 jaar op z’n plaats.

Uitspraak