36 maanden cel voor bezit zware vuurwapens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 36 maanden cel voor bezit zware vuurwapens
's-Hertogenbosch, 16 juli 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 23-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden. De man had 6 zware vuurwapens en bijbehorende munitie in bezit.

In januari van dit jaar reed de man ’s nachts dusdanig opvallend rond in Veldhoven, dat de politie hem besloot aan te houden. De verdachte ging er -net als zijn bijrijder- te voet vandoor, maar hij werd al snel opgepakt. In de auto lagen diverse (machine)pistolen, een geluiddemper voor een vuurwapen en bijbehorende munitie.
 
Het ongecontroleerde bezit van dit soort wapens en munitie verhoogt het risico op levensbedreigende geweldsdelicten, zo stelt de rechtbank. Dit blijkt onder meer uit de talrijke liquidaties in de afgelopen periode in Nederland waarbij zware vuurwapens zijn gebruikt. Daarom moet streng worden opgetreden tegen het onbevoegd bezit van dergelijke wapens en munitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten