4 jaar cel voor seksueel misbruik van 3 jonge kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 4 jaar cel voor seksueel misbruik van 3 jonge kinderen
's-Hertogenbosch, 22 april 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 40-jarige man uit Tilburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor seksueel misbruik van 3 kinderen en het in bezit hebben van 48 kogelpatronen.

In een periode van zo’n 3,5 jaar pleegde de man op meerdere momenten seksuele handelingen met de dochters (10 en 12 jaar) van een bevriend echtpaar en met het 7-jarige nichtje van zijn toenmalige vriendin. Dit deed hij wanneer ze bij hem logeerden, maar ook in hun eigen woning.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank onder meer mee dat de verdachte ernstig misbruik maakte van het vertrouwen dat de kwetsbare en weinig weerbare meisjes en hun ouders in hem stelden. De verdachte maakte een grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de meisjes en tastte hun lichamelijke integriteit op grove wijze aan. Hij heeft zijn eigen seksuele behoefte boven de belangen van de meisjes gesteld, waaronder hun recht op een ongestoorde seksuele ontwikkeling. Slachtoffers van dergelijk misbruik ondervinden daar nog vaak jarenlang last van op psychisch en seksueel gebied. De verdachte is er ook niet voor teruggeschrokken om de meisjes in hun eigen huis te misbruiken, waar zij zich juist veilig hadden moeten voelen.

Geheel onvoorwaardelijk

De officier van justitie achtte het misbruik van één van de zusjes niet bewezen en vroeg om een voorwaardelijk strafdeel met als bijzondere voorwaarde een verplicht reclasseringstraject met behandeling. De rechtbank legt een zwaardere straf op dan de officier van justitie eiste, omdat er volgens de rechtbank wel genoeg bewijs is dat de verdachte niet één, maar beide zusjes heeft misbruikt. De rechtbank ziet geen enkele meerwaarde in een voorwaardelijk strafdeel met verplichte behandeling nu de verdachte geen besef heeft van het kwalijke van zijn handelen en hij geen motivatie of bereidheid heeft voor een behandeling.
De verdachte moet de slachtoffers in totaal 8695,35 euro aan schadevergoedingen betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten