4 jaar cel voor verkrachting in Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 4 jaar cel voor verkrachting in Eindhoven
's-Hertogenbosch, 13 oktober 2017

Een 31-jarige man uit Eindhoven krijgt een celstraf van 4 jaar voor het verkrachten van een vrouw in haar woning in Eindhoven. Daarnaast moet hij alsnog 260 dagen uitzitten van een eerder opgelegde gevangenisstraf, waarvoor hij voorwaardelijk in vrijheid was gesteld. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De verdachte belde op 1 april van dit jaar aan bij de vrouw met het verzonnen verhaal dat haar kat was overreden. Vervolgens drong de man de woning binnen en verkrachtte hij het slachtoffer met zijn vingers. De verdachte heeft geweld toegepast en het slachtoffer bedreigd. Toen de buurman van het slachtoffer naar aanleiding van de geluiden kwam kijken, is de verdachte gevlucht.

Indringende impact

De rechtbank acht bewezen dat de verdachte onder valse voorwendselen de woning van het slachtoffer is binnengedrongen en haar op gewelddadige wijze heeft verkracht. Het slachtoffer heeft tijdens de zitting gebruikgemaakt van het spreekrecht en op indringende wijze verteld welke impact het voorval op haar heeft gehad.

De verdachte heeft geen enkel berouw getoond en ook niet enig gevoel voor empathie. Hij heeft geweigerd mee te werken aan psychologisch onderzoek en is niet gemotiveerd voor hulpverlening. Verder heeft de verdachte het strafbare feit gepleegd in de proeftijd van een voorwaardelijke invrijheidsstelling van een eerder opgelegde langdurige celstraf. Door deze strafverhogende factoren komt de celstraf in deze zaak beduidend hoger uit dan de landelijke oriëntatiepunten aangeven.

Omdat de verdachte het strafbare feit heeft gepleegd in de hiervoor genoemde proeftijd, moet hij ook alsnog 260 dagen celstraf uitzitten. Verder moet de verdachte de door het slachtoffer gevorderde schadevergoeding van 5.455 euro betalen.

Uitspraak

Meest gelezen berichten