4 jaar celstraf voor steekpartij in Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 4 jaar celstraf voor steekpartij in Helmond
's-Hertogenbosch, 22 december 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 51-jarige man uit Beek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De man stak in september van dit jaar een ander met een mes in de borstkas. Ook reed hij op het slachtoffer in met zijn auto.

De verdachte wachtte die bewuste dag in Helmond in zijn auto op het slachtoffer om – naar eigen zeggen – een al langer lopend conflict met hem te bespreken. Toen hij de man zag, stapte de verdachte uit de auto en liep naar de man toe. Uit camerabeelden blijkt dat de verdachte  al vrijwel direct uithaalt met een mes. De verdachte raakt het slachtoffer in de borstkas. Vervolgens stapte de verdachte weer in zijn auto en reed op het slachtoffer in. Het slachtoffer hield een 7 centimeter diepe steekwond over aan het incident en lag enkele dagen op de Intensive Care-afdeling van een ziekenhuis met een klaplong en inwendig bloedverlies in de borstholte.

De rechtbank oordeelt dat het om zeer ernstige feiten gaat en dat hiervoor alleen een gevangenisstraf van meerdere jaren volstaat. Daarnaast moet de verdachte het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 16.000 euro.

Uitspraak

Meest gelezen berichten