Laden...

4 man cel in voor poging gewapende overval in Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 4 man cel in voor poging gewapende overval in Helmond
's-Hertogenbosch, 23 januari 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag 4 mannen uit België veroordeeld voor een poging tot een gewapende overval op een woning om daar drugs en/of geld weg te halen. De 22-jarige initiatiefnemer krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, een andere verdachte (ook 22 jaar) krijgt een celstraf van 16 maanden en twee verdachten van 23 jaar krijgen ieder 15 maanden celstraf.

De mannen probeerden in januari vorig jaar midden in de nacht een woning in Helmond binnen te dringen. De initiatiefnemer schopte verschillende keren tegen de voordeur en hield een vuurwapen in de richting van de woning. De verdachten wilden hennepplanten en/of geld uit de woning stelen, maar gingen er zonder buit vandoor.

De rechtbank rekent het de initiatiefnemer zwaar aan dat hij een vuurwapen en munitie bij zich had. De andere 22-jarige verdachte nam een stroomstootwapen en een knipschaar mee. Ook dit weegt de rechtbank mee. De 23-jarige verdachten krijgen beiden 15 maanden celstraf. Voor de ene verdachte legt de rechtbank een hogere straf op dan de officier van justitie eiste, omdat hij er bij zijn eis geen rekening mee heeft gehouden dat de verdachte al een strafblad had.

Uitspraken