Laden...

4 mannen cel in voor woninginbraken in Nuenen, Bakel en Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 4 mannen cel in voor woninginbraken in Nuenen, Bakel en Helmond
's-Hertogenbosch, 15 juni 2018

Een 31-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden. Hij was betrokken bij een reeks woninginbraken, pogingen daartoe en een poging tot inbraak bij een bedrijf. Mannen van 25, 40 en 43 jaar krijgen ieder een celstraf van 9 maanden voor hun aandeel in 3 woninginbraken.

De 4 mannen pleegden afgelopen februari woninginbraken in Nuenen, Bakel en Helmond en namen daar onder meer een tablet, laptop en spelcomputer mee. De politie kwam ze na de laatste inbraak op het spoor en zette de achtervolging in. De auto van de verdachten raakte uiteindelijk van de weg en belandde in de sloot, waarna de mannen konden worden aangehouden. De rechtbank gelooft hun verklaringen niet dat zij die dag onder invloed van drank en drugs tot een soort van spontane uitvoering van die inbraken zijn gekomen. De rechtbank oordeelt dat de verdachten ontegenzeggelijk op pad waren gegaan met de bedoeling te gaan inbreken.
De 31-jarige man kon bovendien worden gelinkt aan een reeks woninginbraken in 2013. Ook deed hij in die periode een aantal pogingen tot inbraak en probeerde hij in te breken bij een bedrijf.

Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de mannen op één dag 3 woninginbraken hebben gepleegd. Een woning is bij uitstek de plaats waar iemand zich veilig moet kunnen voelen. Een inbraak veroorzaakt gevoelens van angst en onveiligheid bij de bewoners en in de samenleving. Daarnaast veroorzaakt een woninginbraak materiële schade en overlast voor de benadeelden. De verdachten trokken zich hier niets van aan. Daarom vindt de rechtbank voor alle verdachten onvoorwaardelijke celstraffen op zijn plaats.

Uitspraken