Laden...

5 jaar cel voor gewelddadige woningoverval in Valkenswaard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 5 jaar cel voor gewelddadige woningoverval in Valkenswaard
's-Hertogenbosch, 23 juli 2018

Een 34-jarige man uit Breda en een 29-jarige man uit Vught zijn door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot gevangenisstraffen van 5 jaar. Ze pleegden een gewelddadige woningoverval in Valkenswaard.

De verdachten drongen afgelopen november 's nachts de woning binnen en bedreigden de bewoners met een vuurwapen. Ze eisten geld en sloegen en trapten vervolgens veelvuldig in op het mannelijke slachtoffer. Ook dwongen ze hem onder meer helemaal uit te kleden en over de grond te kruipen. De verdachten gingen er uiteindelijk vandoor met kleding en ongeveer 550 euro aan contanten.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straffen rekening mee dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige vorm van afpersing. De overval was voor beide bewoners een zeer traumatische ervaring. De verdachten handelden op zeer grove wijze zonder rekening te houden met de gevolgen voor de slachtoffers. Eén van de slachtoffers is veelvuldig geschopt, geslagen en vernederd. Op dergelijke gedrag kan de rechtbank slechts reageren met oplegging van een forse vrijheidsbenemende straf: 5 jaar. Ook moeten de verdachten samen een totale schadevergoeding betalen van 7.500 euro aan de slachtoffers.

Uitspraken