6 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Geldrop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 6 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Geldrop
's-Hertogenbosch, 06 augustus 2015

Twee mannen van 35 jaar en 41 jaar moeten 6 jaar de cel in voor een gewelddadige woningoverval in Geldrop en voor opzetheling. De verdachten belden samen met een derde man op 28 mei 2013 rond 22.30 uur aan bij een bejaard echtpaar en drongen vervolgens het huis binnen. Ze bonden het echtpaar vast en mishandelden de bewoners. De daders vluchtten met twee laptops en een geldbedrag.

Op een achtergebleven petje in het huis werd DNA van de 35-jarige man aangetroffen. Die bekende daarop zijn daad bij de politie en verklaarde dat de 41-jarige man zijn mededader was. Die heeft dat steeds ontkend. De rechtbank oordeelt echter dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs is dat de 41-jarige man een van de daders is geweest.

Strafoverwegingen

De mannen hebben in de late avond van 28 mei 2013 een woning van een bejaard echtpaar overvallen. Bij deze overval hebben ze grof geweld gebruikt tegen het echtpaar waardoor de man ernstig letsel heeft opgelopen. Ook de vrouw is hardhandig tegen de grond gewerkt. Beiden hebben de overval als zeer bedreigend ervaren.

De eigen woning is bij uitstek de plaats waar iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Een brute en gewelddadige overval zoals deze, veroorzaakt gevoelens van angst en onveiligheid bij de bewoners in het bijzonder en in de samenleving in het algemeen. Slachtoffers van dit soort ernstige feiten ondervinden daar vaak nog jarenlang last van en worden daardoor gehinderd in hun dagelijks bestaan. En dat is ook in deze zaak het geval.

Het gewelddadige karakter van de gepleegde overval laat zien dat de mannen er niet voor terugschrikken om, al dan niet samen met anderen, zwaar geweld tegen mensen te gebruiken, zonder zich daarbij te bekommeren om de gevolgen voor die anderen. Gelet op de hoge leeftijd van de slachtoffers gaat het bovendien om een laffe en gewetenloze daad.

Uitspraken

Meest gelezen berichten