8 jaar celstraf voor poging tot moord en verkrachting echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 8 jaar celstraf voor poging tot moord en verkrachting echtgenote
's-Hertogenbosch, 06 juni 2017

Een 58-jarige Tilburger is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor een poging tot moord op en verkrachting van zijn echtgenote.

In oktober 2015 sloot de Tilburger zijn vrouw op in de slaapkamer, verkrachtte haar en stak haar vervolgens verschillende keren met een mes. Als gevolg hiervan liep het slachtoffer blijvend letsel op, waaronder littekens en gevoelloze vingers. Ook heeft ze psychische schade.

Poging moord

De rechtbank oordeelt dat er sprake was van een poging tot moord. De man had namelijk voldoende tijd  om zich te beraden op zijn besluit om haar te vermoorden. Volgens de rechtbank heeft de man niet in een opwelling gehandeld. Hij deed na binnenkomst de deur van de slaapkamer op slot en zei meteen "Ik ga je dood maken". De verdachte had 2 messen bij zich. Hij legde deze eerst weg op een nachtkastje en verkrachtte zijn vrouw. Na afloop pakte hij het grootste mes en stak meerdere keren in op zijn vrouw. Dat ze niet om het leven kwam bij deze aanval, ligt volgens de rechtbank niet aan de man maar aan het hevige verzet van het slachtoffer.

De man heeft volgens de rechtbank op brute wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer. Ze stond tijdens het voorval, dat een half uur duurde, doodsangsten uit. Het delict heeft een enorme impact op het leven van de vrouw en op dat van hun 5 kinderen, waarvan er tijdens het delict 4 thuis waren. Door de ontkennende houding van de verdachte blijven zij met een groot aantal onbeantwoorde vragen zitten. Naast de gevangenisstraf veroordeelt de rechtbank de verdachte ook tot betaling van een schadevergoeding van 10.536 euro aan zijn vrouw.

Uitspraken

Meest gelezen berichten