9 jaar cel voor doden man in Berlicum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 9 jaar cel voor doden man in Berlicum
's-Hertogenbosch, 21 februari 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 24-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld voor het doden van een 21-jarige man uit Berlicum. De man krijgt een gevangenisstraf van 9 jaar. De rechtbank veroordeelde de Bosschenaar ook voor het bezit van 2 nepvuurwapens.

De verdachte bezocht op 21 februari 2016 een feestje in Berlicum. Daar kreeg hij ruzie met het latere slachtoffer omdat die zijn vriendin zou hebben geslagen. Op enig moment tijdens de vechtpartij stak de verdachte de man met een mes. Het slachtoffer overleed 2 dagen later aan zijn verwondingen.

De verdachte heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de dood van het slachtoffer. De rechtbank oordeelt echter dat er voldoende bewijs is dat de man het slachtoffer heeft gestoken. Dat blijkt bijvoorbeeld uit getuigenverklaringen.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de verdachte de nabestaanden onherstelbaar leed heeft aangedaan. Dit soort feiten versterken gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving. Omdat de verdachte ontkent, geeft hij geen blijk van inzicht in de strafwaardigheid van zijn handelen. De rechtbank weegt bovendien mee dat de verdachte geprobeerd heeft het politieonderzoek tegen te werken door anderen te bewegen het wapen weg te maken.

De verdachte moet de vader van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 7.040,82 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten