Laden...

Baas van uitzendbureaus maakt afspraken met OM en krijgt celstraf voor ontduiken belasting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Baas van uitzendbureaus maakt afspraken met OM en krijgt celstraf voor ontduiken belasting
's-Hertogenbosch, 22 december 2023
Een 43-jarige man uit Drunen is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor het opzettelijk niet afdragen van loonbelasting door zijn uitzendbureaus en voor witwassen. Hij maakte zogenaamde procesafspraken met het Openbaar Ministerie en krijgt een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zijn criminele winst afstaan.


De verdachte had uitzendbureaus in Eindhoven en Sittard en droeg voor die bedrijven geen loonbelasting af. Het ene bedrijf liet ruim 280.000 euro onbetaald en het andere bedrijf bijna 190.000 euro. Daarnaast maakte de verdachte zich tussen april 2016 en december 2018 schuldig aan witwassen. 

Het Openbaar Ministerie maakte procesafspraken met de verdachte. De rechtbank heeft de afspraken en de consequenties daarvan met de verdachte besproken en de verdachte bevestigde dat hij de inhoud van de overeenkomst en de gevolgen hiervan kent, begrijpt en ermee instemt. De uitspraak van de rechtbank is in lijn met de procesafspraken.

De rechtbank komt tot een bewezenverklaring van vier strafbare feiten en legt - overeenkomstig de strafeis van de officier van justitie - een gevangenisstraf op van 16 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet de verdachte 52.000 euro betalen, ter ontneming van crimineel voordeel dat hij persoonlijk uit de witwasfeiten heeft verkregen.


Uitspraken