Belgische taxichauffeur vrijgesproken van mensenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Belgische taxichauffeur vrijgesproken van mensenhandel
's-Hertogenbosch, 04 mei 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 42-jarige man uit België vrijgesproken. De man werd ervan verdacht tussen juli 2012 en augustus 2013 mensenhandel te hebben gepleegd.

De man had destijds een taxibedrijf en vervoerde regelmatig klanten tussen Eindhoven Airport en Beerse in België. Volgens het Openbaar Ministerie bracht de man drie vrouwen vanaf het vliegveld naar een bar in Beerse, waar zij als prostituee zouden hebben gewerkt.
De rechtbank acht niet bewezen dat de man wist dat de vrouwen zich in die bar beschikbaar stelden om seksuele handelingen te verrichten. Slechts één van de vrouwen heeft bij de politie bekend dat zij als prostituee werkte, maar het is niet gebleken dat zij dit tegen de verdachte heeft gezegd. De andere twee vrouwen ontkenden de werkzaamheden en het dossier bevat geen informatie waarmee met zekerheid kan worden vastgesteld dat zij als prostituee werkten. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van het tenlastegelegde delict.

Uitspraken

Meest gelezen berichten