Belgische verdachte geweld Eindhoven binnenkort voorlopig vrij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Belgische verdachte geweld Eindhoven binnenkort voorlopig vrij
's-Hertogenbosch, 05 juni 2013

Een 19-jarige man uit Ravels (België) mag over drie weken voorlopig naar huis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant zojuist bepaald. Het openbaar ministerie verdenkt de man ervan dat hij met anderen betrokken was bij een vechtpartij op 4 januari jl. in Eindhoven.

Volgens de raadkamer gaat het om een ernstig feit. Daarom wijst de raadkamer het verzoek van het openbaar ministerie toe om de voorlopige hechtenis van de man te verlengen. De man blijft tot 26 juni om 17.00 uur in voorlopige hechtenis. De raadkamer heeft besloten vanaf die datum de voorlopige hechtenis te schorsen om de man in de gelegenheid te stellen met een opleiding te starten. De schorsing duurt tot aan de eerstvolgende behandeling van zijn zaak. De raadkamer legt de man ook verplicht reclasseringstoezicht op.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank de inhoudelijke behandeling start, omdat het openbaar ministerie het onderzoek nog niet heeft afgerond.