Laden...

Belgische verdachte geweld Eindhoven langer vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Belgische verdachte geweld Eindhoven langer vast
's-Hertogenbosch, 22 mei 2013

Een 19-jarige man uit Ravels (België) moet vooralsnog 14 dagen in voorlopige hechtenis blijven. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Oost-Brabant zojuist bepaald. Het openbaar ministerie verdenkt de man ervan dat hij met anderen betrokken was bij een vechtpartij op 4 januari jl. in Eindhoven.

De man meldde zich gisteren, dinsdag 21 mei, bij een politiebureau in België en werd ’s middags overgebracht naar Nederland. Het Hof van Cassatie in België besloot eerder al dat de man moest worden overgeleverd aan Nederland.

Volgens de rechter-commissaris kan de verdachte worden beschouwd als een van de hoofdverdachten van het geweldsincident. Het gaat om een ernstig feit. Daarom wijst de rechter-commissaris het verzoek van de advocaat af om de voorlopige hechtenis te schorsen. 

De kinderrechter behandelde vorige week maandag 13 mei de zaken van twee minderjarige medeverdachten (15 en 17 jaar). Het ging om een zogenaamde regiezitting omdat het openbaar ministerie de onderzoeken in die zaken nog niet had afgerond. Het is daarom nog niet bekend wanneer de rechtbank de inhoudelijke behandeling in die zaken kan starten.

Uitspraken