Beslag op paard wordt niet opgeheven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Beslag op paard wordt niet opgeheven
's-Hertogenbosch, 11 juli 2016

Het beslag op het paard Rubin Cartier wordt niet opgeheven. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant vandaag geoordeeld. De berijdster van het paard vroeg de rechter in een kortgedingprocedure het beslag op te heffen zodat zij met het paard kan deelnemen aan het nationaal kampioenschap dressuur (NK).

De berijdster en stoeterij Altius Horses BV in Heusden zijn samen eigenaar van het paard Rubin Cartier. De stoeterij legde op 7 juli jl. beslag op het paard omdat het kreupel zou zijn en verplaatste het paard met toestemming van de rechter naar een paardenkliniek waar het getraind wordt. Daar constateerde een dierenarts dat het paard (enigszins) kreupel is op het binnenbeen.

Volgens de rechter is het niet wenselijk dat het paard wordt bereden en deelneemt aan het NK. Het is niet denkbeeldig dat de gezondheid van het paard door deelname aan het NK (verder) zal verslechteren. Daarbij komt dat zieke paarden volgens het reglement ook niet aan het NK mogen deelnemen. Dat de verhouding tussen de amazone en de stoeterij zeer slecht is en dat zij elkaar niet vertrouwen, ziet de rechter eveneens als een argument voor het feit dat het paard nu in opdracht van de bewaarder wordt getraind en niet (langer) door de amazone. Mede op grond van een belangenafweging -beide partijen willen dat het paard voor de hoogste prijs wordt verkocht- oordeelt de rechter dat het beslag en de gerechtelijke bewaring moeten worden gehandhaafd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten