Bossche familie veroordeeld voor poging tot zware mishandeling in Rosmalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Bossche familie veroordeeld voor poging tot zware mishandeling in Rosmalen
's-Hertogenbosch, 03 juli 2015
De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 34-jarige en 41-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ze gingen een woning in Rosmalen binnen en mishandelden de bewoner. Een 16-jarige en 17-jarige jongen uit ’s-Hertogenbosch krijgen voor hun aandeel 34 dagen jeugddetentie, waarvan 30 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 100 uur.
 

De verdachten maken deel uit van een familie die ruzie heeft met een andere familie. In december vorig jaar gingen de vier verdachten ’s nachts naar een woning in Rosmalen, waar één van de leden van de rivaliserende familie woont. Ze sloegen een ruit van de voordeur in en gingen de woning binnen. De 41-jarige man hield de bewoner met een pistool onder schot, terwijl de anderen hem schopten en sloegen. De bewoner liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd, armen, handen, benen en voeten.

Bloedsporen

Op de kleding en schoenen van de minderjarige verdachten en de 34-jarige man werden bloedsporen aangetroffen die matchen met het DNA-profiel van het slachtoffer. Ook getuigenverklaringen en onderzoek naar telefoonverkeer plaatsen de verdachten op de plaats van het misdrijf. De rechtbank heeft onvoldoende bewijsmiddelen om een 15-jarige jongen uit ’s-Hertogenbosch en een 20-jarige man uit Lelystad voor medeplegen te veroordelen.
 
De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf onder meer rekening mee dat de verdachten op brute wijze de woning binnenkwamen, terwijl de bewoner lag te slapen. Het voorval had ook enorme impact op de vriendin van de bewoner, die in de woning aanwezig was, en op haar kinderen. De rechtbank concludeert dat het gaat om eigenrichting vanwege een conflict tussen twee families. De rechtbank vindt het kwalijk dat de verdachten hierin kinderen hebben betrokken; kennelijk vinden ze het niet belangrijk het goede voorbeeld te geven.
De verdachten moeten het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van bijna 3.000 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten