Bossche man krijgt cel voor mishandeling en poging verkrachting (ex-)vriendinnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Bossche man krijgt cel voor mishandeling en poging verkrachting (ex-)vriendinnen
's-Hertogenbosch, 28 september 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 42-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De man mishandelde zijn voormalige partners en probeerde één van hen te verkrachten.

De man kwam in de nacht van 13 op 14 februari van dit jaar bij zijn voormalige vriendin thuis en ging bij haar in bed liggen. Hij gaf haar vervolgens een kopstoot, sloeg op haar schouderblad, onderrug en oor, beet in haar arm en trok aan haar haren. Nadat de vrouw naar beneden was gegaan, ging de man haar achterna en probeerde haar een seksuele handeling te laten verrichtten. De vrouw verzette zich, wist te ontkomen en vluchtte het huis uit. Toen de man haar buiten inhaalde, klemde hij met zijn hand haar mond en neus stevig dicht. Tijdens het incident dreigde de man zijn vriendin te doden.
In juli vorig jaar mishandelde de man een andere vrouw, zijn toenmalige vriendin. Hij kwam ’s nachts naar bed en sloeg met beide vuisten meerdere keren tegen haar hoofd. Een paar maanden later, toen het uit was tussen de twee, ging de man ’s nachts naar de woning van zijn ex-vriendin en bonkte op de deuren en ramen. Daarbij sloeg hij een ruit kapot.

 
De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij geweld gebruikte tegen zijn toenmalige partners. Ook was bij een deel van de feiten de 8-jarige dochter van de man aanwezig. Het is algemeen bekend dat het schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van een kind als zij getuige zijn van mishandelingen en bedreigingen, zeker als het om de ouders onderling gaat. De rechtbank houdt ook rekening met de omstandigheid dat de man is eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten en dat hij kennelijk onvoldoende bereid is om zijn gedrag te veranderen. Ook tijdens de zitting toonde hij op geen enkele wijze dat hij de ernst van zijn gedrag inziet. Om te voorkomen dat de man opnieuw de fout ingaat, koppelt de rechtbank enkele bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke straf. Zo krijgt de man een meldplicht bij de reclassering, mag hij geen drugs gebruiken en moet hij meewerken aan urinecontroles.

Uitspraken

Meest gelezen berichten