Bouw restaurant met hotelkamers in Veldhoven kan doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Bouw restaurant met hotelkamers in Veldhoven kan doorgaan
's-Hertogenbosch, 22 januari 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag geoordeeld dat er geen reden is om de omgevingsvergunning te vernietigen die de gemeente Veldhoven afgaf voor de bouw van een restaurant met enkele hotelkamers op de Plaatse in Veldhoven. Dat betekent dat projectontwikkelaar Brabants Wonen van start kan met de bouw.

De overbuurvrouw maakte bezwaar tegen de komst van het restaurant en vreest onder meer parkeeroverlast bij haar woning. Oorspronkelijk zouden op de plek van het te bouwen restaurant vijf appartementen worden neergezet. Maar omdat geen enkel appartement werd verkocht, is besloten een ander plan tot ontwikkeling te brengen met een horecafunctie.

De overbuurvrouw stelde onder meer dat de gemeente onzorgvuldig heeft gehandeld door zomaar af te wijken van het bestemmingsplan. Volgens de rechter is daar echter geen sprake van. Het is bovendien de bevoegdheid van de gemeente om af te wijken en er is ook gemotiveerd waarom dat werd gedaan. Volgens de rechtbank wordt er voorzien in voldoende parkeerruimte, onder meer bij de kerk, ook al kan er soms toch parkeerdruk ontstaan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten