Laden...

Boxtelaar cel in voor ontucht met kwetsbaar meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Boxtelaar cel in voor ontucht met kwetsbaar meisje
's-Hertogenbosch, 05 februari 2024

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 51-jarige man uit Boxtel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij pleegde ontucht met een meisje dat hij via zijn werk als rijinstructeur leerde kennen.

Het destijds 16-jarige meisje kampte met verschillende psychische problemen, had een slechte relatie met haar ouders en vond bij de verdachte een luisterend oor. Op enig moment kreeg hij een relatie met de moeder van het meisje en kwam hij ook veel bij hen thuis over de vloer. Het meisje ging hem steeds meer als een vaderfiguur zien. De vertrouwensrelatie groeide langzaam uit tot een seksuele relatie die op haar 17de begon. Het slachtoffer verklaarde dat zij voor het eerst seksueel contact had met de verdachte bij Aquabest in juli 2018. Ongeveer een maand later hadden ze voor de eerste keer geslachtsgemeenschap op haar slaapkamer. Ook daarna was er nog verschillende keren seksueel contact.

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij misbruik maakte van het grote leeftijdsverschil en de mentale dominantie die hij over het meisje had. Ook nam hij een loopje met haar lichamelijke gezondheid door onbeschermde seks te hebben. De rechtbank vindt dat onvoorstelbaar, juist voor iemand die het meisje deed geloven het beste met haar voor te hebben.

Celstraf

De advocaat van de verdachte verzocht om er rekening mee te houden dat de relatie ongedwongen was, van twee kanten kwam en dat het meisje veel steun heeft ervaren van de verdachte. Ook is het contact met zijn kinderen ernstig verslechterd, ligt hij in scheiding, woont bij zijn moeder en kan hij door een hartinfarct in 2020 niet meer fulltime werken. Door een celstraf zou hij zijn baan als rijinstructeur verliezen.

De rechtbank legt desondanks een celstraf op. Gelet op de ernst van het misdrijf en de gevolgen voor het meisje krijgt de verdachte 10 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Uitspraak