Broers krijgen tot 5 jaar cel voor productie harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Broers krijgen tot 5 jaar cel voor productie harddrugs
's-Hertogenbosch, 18 mei 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 27-jarige man uit Purmerend veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor de productie en het bezit van grote hoeveelheden harddrugs. Zijn 29-jarige broer krijgt een celstraf van 20 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor zijn aandeel in de productie.

De politie deed in januari van dit jaar een inval in een bedrijfspand in Wormer en trof daar een drugslab aan. De 2 broers werden op heterdaad betrapt. In het pand lag voor 30 kilo aan xtc-tabletten en ruim 65 kilo poeder voor het maken van die tabletten.
De 27-jarige man was initiatiefnemer in de productie en haalde zijn broer tegen betaling over om mee te doen. De 29-jarige man had een veel kleinere rol dan zijn broer. De rechtbank veroordeelt de 27-jarige man bovendien voor het bezit van 15 kilo heroïne. Ook wordt een geldbedrag van 33.450 euro dat door de politie werd gevonden, verbeurd verklaard.
De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat een 22-jarige vrouw uit Purmerend een aandeel had bij de drugsproductie en spreekt haar dan ook vrij van betrokkenheid.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachten zich bezighielden met grootschalige productie van XTC. De chemische processen bij de productie van synthetische drugs, de ongecontroleerde opslag van chemicaliën voor deze productie en de dumpingen van drugsafval brengen grote veiligheidsrisico’s en risico’s voor de volksgezondheid met zich. Dit laatste geldt ook voor de gezondheid van gebruikers van harddrugs. Dit rekent de rechtbank de verdachten zwaar aan.

Uitspraak

Meest gelezen berichten